Duyurular

28 Şubat 2017 Salı

Çocuk Bakışından "Dayanıklılık"

"Dayanıklı Çocuk" temalı resim sergimizden örnekler..

Zeynep - 9 Yaş

Dayanıklı çocuk yaşamla mücadele edebilen çocuktur.

ADA – 8 Yaş

Savaş ortamında çocukların evlerine bomba atıldığı halde evlerini terk etmemeleri ve ailelerine destek olmaları… Ailelerinden bazılarının yaralanması durumunda bile mutlu bir gelecek hayal ediyorlar. Savaş bitince tekrar evlerine dönüp orada yaşamak istiyorlar.

ZEYNEP DURU – 9 Yaş

Sokakta bomba patlıyor, binalar yıkılıyor, insanlar ölüyor. Sokakta hayatta kalan bir kız var. Ailesi yok ama güçlü. İnsanlara yardım ediyor. El ele verirsek güçlükleri yenebiliriz.

EKİN - 9 Yaş

Çocukların, kötü bakışlar ve kötü davranışlara rağmen oyunlarla ve resimlerle kendilerine mutlu bir dünya kurabildiklerini, kendi dünyalarını renklendirebildiklerini anlatıyor.

UMMAN ASYA - 9 Yaş

Dayanıklı Çocuk savaştakilere yardım eder. Dayanıklı Çocuk annesinin gözyaşını siler. Dayanıklı Çocuk çevresini korur. Dayanıklı Çocuk kitap okuyup yeni şeyler öğrenir. Dayanıklı Çocuk dışlanan arkadaşıyla oynar. Dayanıklı Çocuk engelli bireye yardım eder.

ZEYNEP NAZLI - 10 Yaş

Çocuklar aileleri ile birlikte mutludur. Mutlu olan çocuk dayanıklı çocuktur.

ZEYNEP - 12 Yaş

Bir çocuğun ‘’Dayanıklılık’’ konusunda besleyecek olan aile olacaktır. Bir çocuğu çiçeğe benzettim. Çiçek kadar narin ancak bir o kadar da dayanıklı. Gücünü köklerinden ve hatırladığı mutlu günlerden alıyor. Köklerini besleyen damlalar içindeki yerler ve durumları çizdim. Bunlar arkadaş, okul, kitap ve güzel anılardır.

Melek - 11 Yaş

Kötü bir olay yaşandığında üzülse bile katlanabilen çocuk dayanıklı çocuktur.

Eda – 14 Yaş

Ey Yetişkin! O sonuna kadar dayandı. Sen ne yaptın?

Ada Rüya – 9 Yaş

Resimde çok çalışarak dayanarak her türlü zorluğa göğüs gerebileceğimi anlattım.