Yeni Asır

27 Şubat 2017 Pazartesi

Egeden Travma Vakfı Çocukları Koruyacak - Yeni Asır

http://www.yeniasir.com.tr/cancan/2017/02/28/egeden-travma-vakfi-cocuklari-koruyacak

27.02.2017, 16:43

Türkiye’de ilk kez kurulan Egeden Çocuk ve Travma Vakfı, Kaya İzmir Thermal & Convention’da açılış yaptı. İzmir’in iş, sanat ve sağlık dünyasından ünlü isimlerin katıldığı gece vakfın yaptığı çalışmalar anlatıldı.

Ruhsal travma yaşayan ya da gelişimi risk altında olan çocukların sağlıklı gelişimini desteklemek için bilimsel temellere dayalı programlar ve müdahale yöntemleri geliştirmek, uygulamak ve iyileştirici çalışmalar yapmak amacıyla kurulmuş olan EGEDEN Çocuk ve Travma Vakfı, Kaya İzmir Thermal & Convention'da açılış töreni gerçekleştirdi. Miniklerin kendi yaptıkları "Dayanıklı Çocuk" temalı resim sergisinin gezilmesi ile başlayan açılış etkinliği, yine çocukların hazırlamış olduğu tanıtım filmi gösterimiyle devam etti.

"BİLİRSEM YAPABİLİRİM"

Ardından mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyeleri Kısmet Bakioğlu, E. Nur Furtun Sökmen, A. Müge Ösen, Prof. Dr. Müge Tamar, Prof. Dr. Ümran Korkmazlar, Prof. Dr. Figen Çok, Deniz Eryılmaz ve "Bilirsem Yapabilirim" programını hazırlayan Pınar Arslan Demirci vakfın kuruluş hikayesini, yaşadıkları süreçleri ve gerçekleştirmeyi planladıkları çalışmaları anlattı.

Açılışı düzenleyen EGEDEN Çocuk ve Travma Vakfı üyesi Nur Sökmen, "Toplumumuzu etkileyen ruhsal travmalardan çocukların korunması, ailelerin ve toplumun bu sorunlar karşısında bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanı sıra çocukların sağlıklı gelişimi konusunda ebeveynleri destekleyecek sağlıklı okul ve sosyal ortamlarda yetişen kendine güvenen bireylerin kazanılmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz" dedi.

ERCAN AKGÜN